Tofu s cibuľkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na krúžky. Pripravíme si ostatné suroviny.
  2. V panvici rozohrejeme kúsok masla, pridáme jarnú cibuľku a krátko orestujeme.
  3. Vývar, obe smotany a lyžičku horčice premiešame a prilejeme do panvice. Povaríme cca 5 minút a odstavíme. Keďže som použila slaný vývar z bujónu, omáčku som už nedochucovala.
  4. Tofu osušíme, nakrájame a obalíme v solamyle, do ktorého sme pridali soľ a čierne korenie. Na troche oleja opražíme z oboch strán.
  5. Zemiaky očistíme, nastrúhame, zlejeme prebytočnú vodu
  6. a pridáme k ním jedno vajíčko. Premiešame. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom
  7. Na panvici potretej olejom pečieme placky. Na miernom ohni som ich piekla z každej strany cca 5 minút. Z uvedeného množstva zemiakov som spravila 12 placiek.
  8. Inšpirované receptom z časopisu Nejlepší recepty.