Fazuľové lúsky z anglického stolu fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 21. júna 2013
Fazuľové lúsky z anglického stolu (fotorecept)
Foto: mijaita

Angličané rádi používají sezamový olej a tenhle recept na fazolové lusky, které jsem ochutnala v rodině, je fantastický a jednoduchý zároveň.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

příloha:




Postup

  1. 1

    Pokrájíme ploché lusky našikmo na poloviny nebo čtvrtiny a poklademe na pařák. Paříme cca 15 - 20 min, zkouška měkkosti ochutnáním.

  2. 2

    V tomto čase rozpustíme na pánvičce máslo, dobré máslo, do kterého přidáme kávovou lžičku sezamového oleje. V tom mandlové lupínky opečeme zvolna do voňavé, zlatavé barvy.

  3. 3

    Lusky úhledně poklademe na misku (tácek, talířky) , posypeme neméně úhledně plátky mandlí a vše pokapeme sezamovo máslovým výpekem z mandlí. Lehce pokapeme ještě samotným, sezamovým olejem.

  4. 4

    Delikatesa !

Diskusia k receptu

tiginko
juuj, to musí byť dobrotka! Len čo s tým? Ako príloha k dobrému stejku dúfam. Samotné by mi to bolo priveľmi dietne :-) Alebo ešte ako zákusok po obede. Apropo, tá tvoja fotka je hotové umelecké dielko
mijaita
@tiginko doplnim, že s opečenou bagetou. Jako předkrm, proč ně? K steaku jedinečné, ke kuřeti také. Prostě k masu ! :-)
Naaranžovat na misku jde velice snadno ! :-) I tak potěšilo, až vytvoříš, přidej take !
mariamka
@tiginko presne to aj mna napadlo, ze je to farebne aj proporcne nadherna pozicia, rovno zavesti na stenu :) pre mna je to tiez nezvykle takto same ale napr. s hustym chladenym jogurtom si to viem predstavit :) co uz ,,nie som na taketo fajnovosti zvyknuta :) p. @mijaita velky obdiv ze tvorivost..
mijaita
@mariamka ja si to s jogurtem predstavit neumim, chutove sezamovy olej ke kyselemu jogurtu ani smetane mi neprijde dobry. Ale kazdy mame jine chute, neodrazuju te od toho. Ja k tomu delam vajicka natvrdo nebo hnilicko. To je uzasna kombinace.
mariamka
to preto tak fantazirujem, ze neviem ako chuti sezamovy olej, fazulky sme vzdy pestovali aj varili ich chut dobre poznam tak ma to taha k tomu :) je nacase "vyrazit do sveta" :)
mijaita
@mariamka sezamovy olej je lahodny, tmavy olej, pridava se par kapek do polevek, dochucovadlo na co si jen vzpomenes. maji snad v kazde zdrave vyzive. Pouzivam i z prazenych dyni a arganovy je uzasny. Ale ceny tomu celkem odpovidaji. Ale vydrzi dlouho, investice to neni spatna.
Pak to chce kapnout tu i tam a vyzkouset, k cemu ti chutna.

 www.healthylife.sk/search.php...
mariamka
velmi ocenujem tieto informacie p. @mijaita aj ked net je ich plny, ale takto z prvej ruky to je najdoveryhodnejsie, .. minule som kupila lanovy, zo stanku, vraj bio, ale kym som ho stihla upotrebit, zhorkol a to vraj uz nie je dobre.. uz bude suci ako pisu len na zabradlie,, vy ste chodiaca kronika,, a v takom mladom veku :)
slavka2012
Vyzeraju velmi chutne a su aj napadito naaranzovane. So sezamovym olejom si ich viem celkom dobre predstavit aj ako prilohu k nejakemu azijskemu jedlu, napriklad teriyaki lososovi alebo masovym gulôckam.
pusta
jéééj, to je dobrota fajnová a chrumkavá :P
evusik
@mijaita dnes som znovu robila baklažánové pyré podľa teba, mám ho v chladničke plný hrnček, nedá mi zas a znovu musím pochváliť, je fantastické.... no a toto je ďalšia dobrotka ktorá ma láka vyskúšať... foto prekrásne :-)
lusinkab
:-) nadherna fotka a aj recept. Sezamovy olej mam velmi rada ja zvyknem robit podobne ale s cerstvym spenatom,vyskusam aj takto
mijaita
@evusik a @lusinkab ten olej v masle s praženýma mandlema a pak na luskach jsamotný sou dve fantastické chutě k těm luskám. Sama se těším, až je zase budu dělat a jsem zvědavá jak bude chutnat vám. A i všem, ktrým se tenhle recept líbí.
helanka
take jednoduche a fantasticke!
pre nas nezbytne pri steaku kedze zijeme z BBQovania ale vas tanierik je exquisite sam o osebe.
Mijaita, dovolenkujete alebo mate iba kucharsku pauzu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia