Plnené tortilly

Tofu kebab

Autor receptu: lunter

Hľadáte rýchly, zdravý a chuťovo výrazný obed či večeru?* Tieto wrapy s marinovaným údeným tofu, voňavými bylinkami a chrumkavou zeleninou vás dostanú. Ideálne spojenie rastlinných surovín, korenenej marinády a sviežich chutí zabalené v mäkkej placke. Perfektné aj na cesty či ako ľahké letné jedlo!

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lisujme tofu aspoň po dobu 15 minút, aby sme sa zbavili nadbytočnej tekutiny.
  2. Za pomoci škrabky natrháme tofu na malé prúžky.
  3. V miske zmiešame sójovú omáčku, olivový olej, paradajkový pretlak, mletú papriku, oregano, chilli vločky, rascu, na jemno nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme tofu a znovu dobre premiešame.
  4. Rozpálime panvicu s troškou oleja a opekáme namarinované tofu na strednej vysokej až vysokej teplote, až kým nebude zlatohnedé. Nakrájame zeleninu.
  5. Tortillové placky rýchlo zohrejeme v rúre, potrieme ich omáčkou podľa našich preferencií, naplníme zeleninou a tofu a zložíme.