Plnené tortilly
Tofu kebab
Autor receptu: lunter
Hľadáte rýchly, zdravý a chuťovo výrazný obed či večeru?* Tieto wrapy s marinovaným údeným tofu, voňavými bylinkami a
chrumkavou zeleninou vás dostanú. Ideálne spojenie rastlinných surovín, korenenej marinády a sviežich chutí zabalené v
mäkkej placke. Perfektné aj na cesty či ako ľahké letné jedlo!
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Lisujme tofu aspoň po dobu 15 minút, aby sme sa zbavili nadbytočnej tekutiny.
- Za pomoci škrabky natrháme tofu na malé prúžky.
- V miske zmiešame sójovú omáčku, olivový olej, paradajkový pretlak, mletú papriku, oregano, chilli vločky, rascu, na jemno nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme tofu a znovu dobre premiešame.
- Rozpálime panvicu s troškou oleja a opekáme namarinované tofu na strednej vysokej až vysokej teplote, až kým nebude zlatohnedé. Nakrájame zeleninu.
- Tortillové placky rýchlo zohrejeme v rúre, potrieme ich omáčkou podľa našich preferencií, naplníme zeleninou a tofu a zložíme.