Timbálek z lesných húb s brusnicami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 135 °C

Postup

  1. Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu vychladnúť a zalejeme zmesou parmezánu, mlieka, smotany a vajec.
  2. Zmes dochutíme soľou, čiernym korením, nasekaným petržlenom, citrónovou kôrou a tymianom. Takto pripravenú zmes nalejeme do vymastených porcelánových formičiek.
  3. Formičky dáme na plech s horúcou vodou a pečieme pri teplote 135°C asi 40 minút. Brusnice dáme do malého kastrólika s cukrom, citrónovou šťavou a necháme pomaly variť asi 15 minút.
  4. Náš tip: V jednej šálke brusníc je 14 mg vitamínu C a 0,8 mg vitamínu E. Navyše brusnice obsahujú aj významné antioxidanty.