Kukuričné fašírky

Thajské kukuričné fašírky

Autor receptu: ryzasos

Sladká a chrumkavá vegetariánska alternatíva k thajským rybím fašírkam. Vynikajúci recept s ryžou SOS Jasmine.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu SOS Jasmine uvarte podľa návodu na obale. Nechajte vychladnúť.
  2. Ryžu dajte do kuchynského robota spolu s rozmrazenou kukuricou, olejom, nasekanou jarnou cibuľkou, čili papričkou, cesnakom, zázvorom, koriandrom a múkou. Rozmixujte.
  3. Dochuťte soľou a čiernym korením a rozmixujte ešte raz. Nemixujte príliš dlho, aby si placka zachovala nepravidelnú konzistenciu.
  4. Zmes rozdeľte na 10 - 12 častí a vytvarujte fašírky.
  5. Smažte na oleji z oboch strán do zlatista a podávajte s limetou a sladkou čili omáčkou.