Kukuričné fašírky
Thajské kukuričné fašírky
Autor receptu: ryzasos
Sladká a chrumkavá vegetariánska alternatíva k thajským rybím fašírkam. Vynikajúci recept s ryžou SOS Jasmine.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu SOS Jasmine uvarte podľa návodu na obale. Nechajte vychladnúť.
- Ryžu dajte do kuchynského robota spolu s rozmrazenou kukuricou, olejom, nasekanou jarnou cibuľkou, čili papričkou, cesnakom, zázvorom, koriandrom a múkou. Rozmixujte.
- Dochuťte soľou a čiernym korením a rozmixujte ešte raz. Nemixujte príliš dlho, aby si placka zachovala nepravidelnú konzistenciu.
- Zmes rozdeľte na 10 - 12 častí a vytvarujte fašírky.
- Smažte na oleji z oboch strán do zlatista a podávajte s limetou a sladkou čili omáčkou.