Thajské karí
Thajské karí

Thajské červené karí s krevetami (thai red curry)

luzienka - fotkaluzienka, 27. septembra 2020
Thajské červené karí s krevetami (thai red curry)
Foto: luzienka

Thajské red curry, ktoré si zamilujete!
Zdroj: nakrm_modlivku

30 minút
príprava

Suroviny

450 g olúpané
500 ml
1/2 ks
2 hrste (alebo shiitake, šampiňóny...)
1 ks
1 ks
3 cm
2 ks
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu, kapiu, chilli, mrkvu a zázvor najkrájame na tenké plátky alebo lepšie slížiky. Huby shimeji prepolíme a odložíme bokom.

  2. 2

    Vo woku rozpálime olivový olej, pridáme nasekaný zázvor, chilli, prelisovaný strúčik cesnaku a chvíľu opekáme.

  3. 3

    Pridáme olúpané tigrie krevety. Krevety opekáme, kým nechytia červenú farbu z každej strany a "nerozkvitnú". Potom prihodíme zvyšnú zeleninu a restujeme a miešame, kým zelenina nezmäkne.

  4. 4

    Krevetovo-zeleninovú zmes zalejeme kokosovým mliekom. Malo by ho tam byť viac ako tej zmesi. Chvíľu povaríme, ochutíme štipkou soli a korenia.

  5. 5

    Pridáme červenú karí pastu podľa chuti (cca 3 lyžice). Dobre rozmiešame a nechame bublať. Nakoniec pridáme huby shimeji - ak použijete iné huby, dajte ich restovať naraz so zeleninou, shimeji totiž potrebujú veľmi málo času na tepelnú úpravu.

  6. 6

    Do zmesi pridajte ryžové rezance a miešajte. Rezance budú dobré za pár minút a pekne nasiaknu chuťou karí.

  7. 7

    V prípade, že nie ste milovníkmi chilli ako ja, môžete chilli úplne vynechať alebo dať len jednu, červená karí pasta je totiž dosť aromatická:) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Len taka poznamka, thajci vacsinou solia malo ale sol je nahradena rybaciou omackou, a slana chut je vykompenzovana cukrom - hnedym alebo palmovym a nakoniec chyba zakladna surovina tejto thajskej klasiky kafirove listky co dodaju vonu ( limetkove su OK). Vela ludi na koniec este pridava thajsku bazalku.
PS: Kari pasta sa dava prva a opecie sa na oleji aby zacala vonat