Husacia pečeň
Husacia pečeň

Terina z husacej pečene s jablkami, lieskovcami a ryžovým čipsom

Marek Bielčik
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 15. júna 2021
Terina z husacej pečene s jablkami, lieskovcami a ryžovým čipsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 40 °C

Suroviny

700 g prerastená (foie gras)
7 g
15 g
50 ml
100 g lúpané
25 g
1 ks (Granny Smith)
15 g
1/2 ks
 (ak máme)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň necháme pri izbovej teplote „povoliť“, rozrežeme ju a odstránime žilky. Potom ju prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme soľou, cukrom, prilejeme brandy a okoreníme. Dobre premiešame.

  2. 2

    Pripravenú zmes dáme do formy a pečieme pri 40 stupňoch 40 minút. Necháme vychladnúť, aby terina stuhla.

  3. 3

    Terinu ozdobíme jablkami, nasucho opraženými lieskovcami, malinami, čučoriedkami a ryžovým čipsom. Ten urobíme vypražením ryžového papiera, ktorý môžeme obaliť v cviklovom prachu. Podávame s chlebom opečeným na grile alebo opečeným toastovým chlebom.

Recept je zaradený do kategórií:
Husacie mäso, Vnútornosti, Predjedlá, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu