Husacia pečeň
Terina z husacej pečene s jablkami, lieskovcami a ryžovým čipsom
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 40 °C |
Postup- Husaciu pečeň necháme pri izbovej teplote
„povoliť“, rozrežeme ju a odstránime žilky. Potom ju
prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme soľou,
cukrom, prilejeme brandy a okoreníme. Dobre
premiešame.
- Pripravenú zmes dáme do formy a pečieme pri 40 stupňoch 40 minút. Necháme vychladnúť, aby terina stuhla.
- Terinu ozdobíme jablkami, nasucho opraženými lieskovcami, malinami, čučoriedkami a ryžovým čipsom. Ten urobíme vypražením
ryžového papiera, ktorý môžeme obaliť v cviklovom
prachu. Podávame s chlebom opečeným na grile alebo opečeným toastovým chlebom.
|