Tereyağlı yeşil fasulye - Zelená fazuľka na masle

cesminaz - fotkacesminaz, 3. septembra 2014
Tereyağlı yeşil fasulye - Zelená fazuľka na masle
Foto: cesminaz

Dalšia chutná variácia zelenej fazuľky....

25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Rýchla,jednoduchá a veľmi chutná príloha zo zelenej fazuľky ;-) Jej príprava je jednoduchá ako "facka" :-)))

  2. 2

    Fazuľky si pokrájame na veľkosť 0,5-1cm... V jednej panvici rozohrejeme maslo a 2PL oleja,pridáme fazuľku,osolíme a zakryjeme pokrievkou.Takto zakryté,dusíme za občasného miešania domäkka.Netreba podliať vodou,lebo fazuľka si pustí trošku štavy a tá úplne na jej dusenie postačí.Moja bola hotová za 25minut :-) ale fazulky sú rôzne,takže si ju radšej sledujte. Na konci fazulku ešte vareškou kde-tu roztlačíme ;-) a môžme podávať takto samotnú,alebo poliatu cesnakovým jogurtom ;-P Dobrú chuť..

Diskusia k receptu

radost
jednoduché..chutné..rýchle..bezprácne..
áno..áno..áno..milá naša "dámo"..:-)
cesminaz
@izabelka @radost ...ako sa hovori "v jednoduchosti je krasa" ;-)) Veru niekedy sa velmi zidu taketo "jednoduche" a aj chutne receptiky ;-P Dakujem vam za mile komentiky :-)
kukulienka71
@cezminaz , fazuľka je jedna z mojich najobľúbenejších zelenín. Takto pripravená musí chutiť výborne, viem to, zvykla som ju dusiť spolu s karfiolom, brokolicou a mrkvou. Určite skúsim aj samotnú, urobila si mi chute!
cesminaz
@kukulienka ..aj u nas je fazulka velmi "popularna" ;-)) fakt na viacero sposobov.Ochutnaj,urcite neolutujes ;-P kedze mas fazulku rada,tak som si ista,ze ti bude chutit ;-) Ja ked som to jedla prvykrat u svokry,hned som si pytala recept..a ked mi povedala,ze tam je len maslo a sol,tak som jej nechcela verit!!! -take to bolo strasne chutne ;-)) No a za tie roky som sa uz naucila,ze aj "z mala" sa da pripravit skvele jedlo ;-P Daj potom vediet mila @kukulienka ze ako ti chutilo ;-P
svedka
Aky pekny recept,toto robim pravidelne k masku na prirodno a k tomu Bearnaise omacku :)
mijaita
Pro me usmevny, skvely recept - u vas se bezne delaji pagaciky a halusky, u nas fazolky na masle, na smetane a pod. Nekdy jsem nesmirne prekvapena, kdyz ctu takovy "recept", kolik lidi nad nim jasa - v dobrem, samozrejme! Stale tu objevuju rozdily mezi nasimi krajinami a to me bavi ! I ja diky za ten "recept" :-)
A mimochodem, u nas se takto dela na masle i mrkev, kedlubny, porek ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia