Šošovicový šalát
Šošovicový šalát

Teplý šalát s mangoldom a šošovicou fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 26. mája 2018
Teplý šalát s mangoldom a šošovicou (fotorecept)
Foto: kucharka

Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že ma to teda nenapadlo. Veru tak. Chutný, zdravý a žiadna veda.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (uvarený)
 (uvarená)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si hlavné suroviny: uvarený mangold, uvarenú šošovicu a paradajky cherry. Ja varím mangold pár minút v osolenej vode. Šošovicu namočím na 15 - 20 minút do teplej vody. Potom vodu zlejem a šošovicu dám variť v čistej vode so strúčikom cesnaku a bobkovým listom.

    Teplý šalát s mangoldom a šošovicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici do sklovita opražíme na troške olivového oleja nasekanú cibuľu. Pridáme prekrojené paradajky.

    Teplý šalát s mangoldom a šošovicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď paradajky trochu zmäknú pridáme šošovicu a po chvíli aj mangold.

    Teplý šalát s mangoldom a šošovicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobre pokvápeme olivovým olejom, posolíme a pokoreníme podľa chuti ... a podávame. Môže byť ako samostatný šalát alebo ako príloha k mäsu či rybe.

    Teplý šalát s mangoldom a šošovicou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
@Haji , @Marianne , ďakujem za pekné komentáre.

Haji, u nás už asi začína mangoldová sezóna, na trhu ich je kopec a všetko pekné mladé zväzky.
Marianne, ak naň náhodou niekedy natrafíš, skús ho, je výborný ... asi také niečo ako špenát.

Pekný neskorý večer.

Pridaj komentár k receptu: