Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu cesnaku potom urestujeme na PL rozpáleného oleja. Pridáme paradajky. Ochutíme soľou, korením a bazalkou a pri miernej teplote asi 10 minút podusíme.
  2. Plátky mäsa opláchneme, osušíme a naklepeme. Osolíme ich, okoreníme a postupne obalíme v múke, rozhabarkovaných žĺtkoch a nakoniec v strúhanke. Cestoviny varíme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cuketu nakrájame na plátky a so zvyšným cesnakom za občasného obracania 4 minúty opekáme na 1–2 PL rozohriateho oleja. Osolíme a okoreníme.
  3. V panvici rozohrejeme ďalšie 2–3 PL oleja, vložíme rezne a smažíme z každej strany dozlata. Mäso prelejeme omáčkou a posypeme parmezánom. Všetko vložíme do predhriatej rúry a pri vyššej teplote 3–5 minút zapekáme.
  4. Hotové rezne pokvapkáme citrónovou šťavou. Cestoviny zlejeme a podávame s mäsom a cuketami. Ozdobíme citrónom a bazalkou.