Teľacie ragú Marengo

Autor receptu: ailuj82

6-8
porcií
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Múku zmiešame s korením a soľou. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Každý kúsok obalíme v ochutenej múke
  2. a opečieme na olivovom oleji z každej strany.
  3. Opečené mäso odložíme do pekáča.
  4. V panvici po mäse podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Mäso vrátime na panvicu, pridáme bazalku, citrónovú kôru, nakrájané paradajky, víno a
  5. vývar. Necháme zovrieť,
  6. preložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme asi hodinu.
  7. Očistené šampiňóny podusíme na masle
  8. a pridáme k skoro hotovému mäsu. Pečieme ešte asi 30 min.
  9. Šťavu z mäkkého mäsa zlejeme a vyvaríme na hustú omáčku.
  10. Môžeme pridať 3 PL sladkej smotany.
  11. Podávame s pečenými alebo pyré zemiakmi, s ryžou, s cestovinou... Dobrú chuť :)