Teľacie ragú Marengo
Autor receptu: ailuj82
6-8 porcií |
90 minút na 180 °C |
Postup- Múku zmiešame s korením a soľou. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy.
Každý kúsok obalíme v ochutenej múke
- a opečieme na olivovom oleji z každej strany.
- Opečené mäso odložíme do pekáča.
- V panvici po mäse podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Mäso vrátime na panvicu, pridáme bazalku, citrónovú kôru, nakrájané paradajky, víno a
- vývar. Necháme zovrieť,
- preložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme asi hodinu.
- Očistené šampiňóny podusíme na masle
- a pridáme k skoro hotovému mäsu. Pečieme ešte asi 30 min.
- Šťavu z mäkkého mäsa zlejeme a vyvaríme na hustú omáčku.
- Môžeme pridať 3 PL sladkej smotany.
- Podávame s pečenými alebo pyré zemiakmi, s ryžou, s cestovinou...
Dobrú chuť :)
|