Teľacie mäso so smotanovými zemiakmi a pestom

Autor receptu: matus113

Pochúťka hlavne pre pánov

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso si nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a dáme na rozohriaty olej. Opekáme z oboch strán, buď viacej alebo menej.
  2. Na zálievku na zemiaky budeme potrebovať smotanu na šľahanie, 1 lyžicu polohrubej múky, rozpučený cesnak a 4 lyžice parmezánu. Všetko riadne pomiešame. Maslom si vymastíme zapekaciu misu, do ktorej dáme na plátky pokrájané zemiaky, ktoré poriadne osolíme a okoreníme. Pripravené zemiaky polejeme pripravenou zálievkou, posypeme trochou parmezánu a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme, kým nie sú zemiaky hotové. Na rozpálenú panvicu si dáme piniove oriešky a osmažíme ich. Dávame pozor, aby nám neprihoreli.
  3. Petržlen aj mätu si odstopkujeme a umyjeme. Do mixéru si dáme pol šálky petržlenu a 1 šálku mäty, pridáme opražené piniove oriešky, pridáme asi 6 polievkových lyžíc parmezánu a dolejeme štvrť šálkou olivového oleja. Celú zmes spolu rozmixujeme a môžeme dochuť korením alebo soľou, ktorú možno nebude ani treba, pretože parmezán je dosť slaný. Opečené mäso nakrájame na plátky. Podávame s pripravenými zemiakmi a pestom.