Teľacie lýtko s polentou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový pretlak, červené víno a zalejeme vývarom. Dusíme domäkka zhruba dve hodiny. Po udusení šťavu scedíme cez jemné sitko a vrátime na mäso, pridáme maslo a zredukujeme na hustú omáčku.
  2. Polentu, teda kukuričnú múku, pridáme do vriaceho vývaru a za stáleho miešania varíme zhruba 25 minút. Ochutíme soľou a korením a parmezánom. Odstavíme, vylejeme do plechu, necháme vychladnúť a za tri hodiny vyklopíme.
  3. Na olivovom oleji jemne orestujeme špenát a necháme vychladnúť. Z vychladnutej polenty vykrojíme kruh, rozkrojíme ho napoly a naplníme špenátom. Na tanier aranžujeme dusené lýtko, z kosti vyberieme špik a položíme ho vedľa. Pridáme naplnenú polentu, mäso polejeme omáčkou a posypeme čerstvým tymianom.