Tekvicový prívarok

Autor receptu: beata123

Opäť ďalší jednoduchý, zdravý a chutný recept :) Už v minulosti ho robili naše staré mamy, maminy a dnes sa tekvica opäť dostáva do popredia vďaka svojmu všestrannému využitiu.

25 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si tekvicu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Ja som mala už pripravenú v mrazničke, takže som ju len vybalila. Medzitým si pripravíme ostatné suroviny.
  2. Najprv si nadrobno nakrájame cibuľku a dáme na oleji popražiť. Následne pridáme tekvicu a chvíľu ju popražíme. Keď sa trochu osmahne, podleje trochou vody (ale len tak aby tekvica nebola úplne ponorená), osolíme a prikryjeme pokrievkou a dusíme.
  3. Medzitým si pripravíme zátrepku. Zmiešame mlieko s múkou a metličkou poriadne rozmiešame. Pre zdravšiu verziu si prívarok môžme zahustiť rozmixovaným vareným zemiakom s mliekom. Keď je tekvica mäkká, zamiešame k nej zátrepku.
  4. Na zriedenie dolejeme vodou alebo mliekom. Necháme prevariť, dochutíme a odstavíme.
  5. K prívarku si zvyknem pripraviť ešte mäsko. Teraz som mala k dispozícii kuracie mäsko, ale je to na vás. Pokrájame ho na menšie kúsky, na oleji zľahka osmahneme a následne podlejeme vodou a osolené, okorenené (čierne korenie, sladká paprika) dusíme. Podávame s prívarkom. Dobrú chuť!