Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky

olinecka - fotkaOlinecka, 11. júla 2019 15:07
Ďalšie recepty »
Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčikyFoto: Olinecka

Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.

20 min
príprava
15-20 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (podľa potreby)
200 ml
podľa chuti (čerstvý)
2-3 PL
1-1,5 kg
5-6 ks
podľa chuti
 nasekaná
 (alebo citrónová šťava)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Prípravené ingrediencie, tekvicu ošúpeme, očistíme od jadierok postrúhame najemno.

    Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky - obrázok 1
  2. 2

    Maslo rozpustíme, pridáme nastrúhanu tekvicu a soľ podľa chuti. Dusíme na masle aspoň 15-20 minút do mäkka. Počas varenia vmiešame nasekany kôpor. Zalejeme smotanou na šľahanie povaríme a dochutíme octom alebo citrónovú šťavu a cukrom podľa seba.

  3. 3

    Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme s trochou soli, scedíme. Olej rozohrejeme, pridáme pažítku, zalejeme a premiešame zemiaky. Klobásky špekáčiky narežeme a dáme na rozpálený olej. Opečieme zo všetkých strán, nakoniec posypeme červenou sladkou paprikou, dávame pozor, aby nám neprihoreli, obraciame. Na tento prívarok je vhodné volské oko, fašírky, dusené mäsko.

  4. 4

    Všetkým prajem dobrú chuť. Ja som stihla marhuľový džem, ríbezľový lekvár.

    Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist