Tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok

Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky

olinecka - fotkaolinecka, 11. júla 2019
Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky
Foto: Olinecka

Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.

20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (podľa potreby)
200 ml
podľa chuti (čerstvý)
2-3 PL
1-1,5 kg
5-6 ks
podľa chuti
 nasekaná
 (alebo citrónová šťava)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prípravené ingrediencie, tekvicu ošúpeme, očistíme od jadierok postrúhame najemno.

    Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky - obrázok 1
  2. 2

    Maslo rozpustíme, pridáme nastrúhanu tekvicu a soľ podľa chuti. Dusíme na masle aspoň 15-20 minút do mäkka. Počas varenia vmiešame nasekany kôpor. Zalejeme smotanou na šľahanie povaríme a dochutíme octom alebo citrónovú šťavu a cukrom podľa seba.

  3. 3

    Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme s trochou soli, scedíme. Olej rozohrejeme, pridáme pažítku, zalejeme a premiešame zemiaky. Klobásky špekáčiky narežeme a dáme na rozpálený olej. Opečieme zo všetkých strán, nakoniec posypeme červenou sladkou paprikou, dávame pozor, aby nám neprihoreli, obraciame. Na tento prívarok je vhodné volské oko, fašírky, dusené mäsko.

  4. 4

    Všetkým prajem dobrú chuť. Ja som stihla marhuľový džem, ríbezľový lekvár.

    Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto je naozaj výborný letný obed. Ja postrúhanú tekvicu hádžem na jemne opraženú cibuľu, ale každý má svoje drobné variácie tohto skvelého jedla. Vďaka za pripomenutie, urobím čo najskôr.