Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky

Foto: Olinecka
Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg (podľa potreby) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti (čerstvý) | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1-1,5 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 5-6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| nasekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| (alebo citrónová šťava) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Prípravené ingrediencie, tekvicu ošúpeme, očistíme od jadierok postrúhame najemno.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Maslo rozpustíme, pridáme nastrúhanu tekvicu a soľ podľa chuti. Dusíme na masle aspoň 15-20 minút do mäkka. Počas varenia vmiešame nasekany kôpor. Zalejeme smotanou na šľahanie povaríme a dochutíme octom alebo citrónovú šťavu a cukrom podľa seba.
- 3
 Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme s trochou soli, scedíme. Olej rozohrejeme, pridáme pažítku, zalejeme a premiešame zemiaky. Klobásky špekáčiky narežeme a dáme na rozpálený olej. Opečieme zo všetkých strán, nakoniec posypeme červenou sladkou paprikou, dávame pozor, aby nám neprihoreli, obraciame. Na tento prívarok je vhodné volské oko, fašírky, dusené mäsko.
- 4
 Všetkým prajem dobrú chuť. Ja som stihla marhuľový džem, ríbezľový lekvár.
                                                    Tiež tekvicový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 3
 
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Každý varí ,ako je zvyknutý.Lenže radšej nastruham tekvicu,kocky nemôžem je sklovitá . Mne a našim chutí takýto prívarok,pozdravujem.
lep je zatrepka-muka s vodou.
Veď som tam pridala šľahačkovú smotanu nie je vôbec potrebné.