Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky
Foto: Olinecka
Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (podľa potreby) |
|
200 ml |
|
podľa chuti (čerstvý) |
|
2-3 PL |
|
1-1,5 kg |
|
5-6 ks |
|
podľa chuti |
|
nasekaná |
|
|
|
|
|
|
|
(alebo citrónová šťava) |
|
Postup
-
1
Prípravené ingrediencie, tekvicu ošúpeme, očistíme od jadierok postrúhame najemno.
-
2
Maslo rozpustíme, pridáme nastrúhanu tekvicu a soľ podľa chuti. Dusíme na masle aspoň 15-20 minút do mäkka. Počas varenia vmiešame nasekany kôpor. Zalejeme smotanou na šľahanie povaríme a dochutíme octom alebo citrónovú šťavu a cukrom podľa seba.
- 3
Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme s trochou soli, scedíme. Olej rozohrejeme, pridáme pažítku, zalejeme a premiešame zemiaky. Klobásky špekáčiky narežeme a dáme na rozpálený olej. Opečieme zo všetkých strán, nakoniec posypeme červenou sladkou paprikou, dávame pozor, aby nám neprihoreli, obraciame. Na tento prívarok je vhodné volské oko, fašírky, dusené mäsko.
- 4
Všetkým prajem dobrú chuť. Ja som stihla marhuľový džem, ríbezľový lekvár.
Tiež tekvicový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Každý varí ,ako je zvyknutý.Lenže radšej nastruham tekvicu,kocky nemôžem je sklovitá . Mne a našim chutí takýto prívarok,pozdravujem.
lep je zatrepka-muka s vodou.
Veď som tam pridala šľahačkovú smotanu nie je vôbec potrebné.