Tekvicový krém s kokosovým mliekom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup



  1. Tekvicu rozkrájame aj so šupkou a dáme piecť. Pripravíme kastról, vlejeme doň kvapku tekvicového oleja, pridáme nasekanú šalotku, roztlačený cesnak, soľ a čerstvo namleté korenie.


  2. Opečieme dozlatista, pridáme upečenú tekvicu, podlejeme vínom a trochou vody. Povaríme a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme kokosové mlieko.


  3. Semiačka opečieme na tekvicovom oleji, osolíme a posypeme nimi pri podávaní polievku. Dozdobíme tekvicovým olejom a kokosovým mliekom.
  4. Vareškov tip:
    Tekvica obsahuje veľa betakaroténu, je bohatá na vitamíny a nabitá draslíkom, fosforom, horčíkom či vápnikom.