Tekvicový krém s kokosovým mliekom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
Tekvicu rozkrájame aj so šupkou a dáme piecť. Pripravíme kastról, vlejeme doň kvapku tekvicového oleja, pridáme nasekanú šalotku, roztlačený cesnak, soľ a čerstvo namleté korenie. 
Opečieme dozlatista, pridáme upečenú tekvicu, podlejeme vínom a trochou vody. Povaríme a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme kokosové mlieko. 
Semiačka opečieme na tekvicovom oleji, osolíme a posypeme nimi pri podávaní polievku. Dozdobíme tekvicovým olejom a kokosovým mliekom.- Vareškov tip:
Tekvica obsahuje veľa betakaroténu, je bohatá na vitamíny a nabitá draslíkom, fosforom, horčíkom či vápnikom.
|