Tekvicovo-fazuľková polievka (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborná jogurtová polievka s tekvicou a mladou zelenou fazuľkou ;-P

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zahrada je este stale plna tekvic a zelenej fazulky, tak ich treba vyuzit :-) Potrebujeme cca 400 g mladej zelenej fazulky, 1 mensiu tekvicu bielu a cibulu. Tekvicu si nakrajame najprv na pasiky a potom na kocky. Fazulku na sikme mensie kusky a cibulu na drobno. Okrem toho potrebujeme aj hovädzi vyvar, aspon 2Litre, ja som mala mrazeny.
  2. Na troche oleja zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom pridame 2 PL paprikovej pasty, ale moze byt aj domaca kapiova pasta (pomazanka) v tej je aj tak len kapia a trocha cibule :-) Trocha pastu s cibulou oprazime a napokon nalejeme 2 l vyvaru. Pridame tekvicu a fazulku a dolejeme este zvysok vodou. Ja som doliala 1 l vody, bolo to presne :-) Vyvar treba aspon 2 l,aby mala polievka mäsovu chut. Napokon osolime a nechame varit...
  3. Kym sa nam polievka vari, si pripravime jogurt. Do misky dame 400 g jogurtu, 4 PL hladkej muky, 1 vajce a vymiesame metlickou do hladka. Ja som priliala k tomu este 2 dl vody, aby bolo tekutejsie. Dalej si na troche oleja nechame minutku poskvrcat 2 PL susenej mäty. A dame ju zatial bokom...
  4. Moja fazulka je vyborna, lebo sa uvari do mäkka za 15 minut, cize spolu s tekvicou. Ja som skontrolovala len fazulku, a ked uz bola do 3/4 uvarena, tak som priliala do polievky jogurt. A ako som liala, tak som hned aj miesala. Ked polievka zacne vriet, pridame mätu, trocha Isot, trocha mletej rasce a nechame polievku takto varit 10-15 minut. Napokon polievku na konci dochutime citronom a ak treba, tak dosolime.
  5. Je to chutna a lahka polievka zo sezonnej zeleniny, chutovo na Turecky sposob :-) Nie je syta, takze sa vyborne hodi k langosu, nejakemu posuchu, alebo ku gözleme :-)