Kysnutý koláč

Tekvica z kysnutého cesta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Pokúšalo ma upiecť takéto niečo a tak som si skombinovala recept podľa seba a toto je výsledok.

20 (+ 2 h kysnutie) minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Dala som si vzísť kvások - odobrala som 100 ml mlieka, ktoré som dala trochu zohriať len aby bolo vlažné, pridala som doň 1 čajovú lyžičku cukru a 42 g droždia. Potom som robotom vypracovala zo všetkých surovín cesto. Dala som cesto nakysnúť na dve hodiny.
  3. Keď cesto nakyslo, prekrojila som ho na dve polovice, každú som vypracovala do okrúhlych bochníkov. Na plech som dala papier na pečenie a na papier som do kríža rozprestrela štyri šnúrky, na to som položila jeden bochník a šnúrky som navrchu zaviazala. To isté som urobila aj z druhým cestom. Bochníky som potrela rozšľahaným vajíčkom a vložila do predhriatej rúry na 180 stupňov a piekla si 45 minút. Ale radšej si vyskúšajte špajdľou či je to dobre upečené, aby neboli dnu surové. Zaviažte si voľnejšie, lebo cesto v rúre ešte nakysne, aj ja som mohla zaviazať ešte voľnejšie.
  4. Tekvice upečené.
  5. Po vychladnutí preložené na tácku.
  6. Tu sme už nevydržali a koštovali.