Kysnutý koláč
Tekvica z kysnutého cesta (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Pokúšalo ma upiecť takéto niečo a tak som si skombinovala recept podľa seba a toto je výsledok.
20 (+ 2 h kysnutie) minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Dala som si vzísť kvások - odobrala som 100 ml mlieka, ktoré som dala trochu zohriať len aby bolo vlažné, pridala som doň 1 čajovú lyžičku cukru a 42 g droždia. Potom som robotom vypracovala zo všetkých surovín cesto. Dala som cesto nakysnúť na dve hodiny.
- Keď cesto nakyslo, prekrojila som ho na dve polovice, každú som vypracovala do okrúhlych bochníkov. Na plech som dala papier na pečenie a na papier som do kríža rozprestrela štyri šnúrky, na to som položila jeden bochník a šnúrky som navrchu zaviazala. To isté som urobila aj z druhým cestom. Bochníky som potrela rozšľahaným vajíčkom a vložila do predhriatej rúry na 180 stupňov a piekla si 45 minút. Ale radšej si vyskúšajte špajdľou či je to dobre upečené, aby neboli dnu surové. Zaviažte si voľnejšie, lebo cesto v rúre ešte nakysne, aj ja som mohla zaviazať ešte voľnejšie.
- Tekvice upečené.
- Po vychladnutí preložené na tácku.
- Tu sme už nevydržali a koštovali.