Čokoládové tartaletky

Tartaletky s čokoládovým krémom a ovocím

Autor receptu: redakcia

8
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny na prípravu cesta vložíme do mixéra a pripravíme hladké cesto. Pripravené cesto zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
  2. Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Podľa veľkosti formičiek vykrojíme kolieska potrebnej veľkosti. Cesto dáme do formičiek. Na každé dáme papier na pečenie a vysypeme mincami alebo fazuľou, aby sa pri pečení nenafúklo. Dáme piecť na 180 stupňov na 12 minút. Potom z formičiek vyberieme papier na pečenie so závažím a ešte pečieme dozlatista 4–6 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Ganache: Smotanu zohrejeme dohorúca a vylejeme do misky s nalámanou alebo nastrúhanou čokoládou. Necháme pár minút postáť a potom vymiešame, pokým sa čokoláda neroztopí a nevznikne hladký krém.
  4. Tortičky (tartaletky) naplníme drobným ovocím. Na ovocie nalejeme čokoládovú ganache a necháme stuhnúť. Dozdobíme mätovými lístkami a hoblinkami čokolády.