Krupicový koláč

Taliansky krupicový koláčik

Autor receptu: livesmilelove

Tento recept som našla v talianskej knihe, vyskúšala som a bol naozaj výborný.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravte si ingrediencie.
  2. Zohrejte mlieko, pridajte pomaličky krupicu a polovicu cukru, metličkou miešajte.
  3. Keď krupica zhustne, primiešajte maslo. Nechajte vychladnúť, potom primiešajte postrúhanú citrónovú kôru.
  4. Ručným mixérom vymiešajte druhú polovicu cukru s vajíčkami.
  5. K vajíčkovej zmesi pridajte ricottu, 1/2 prášku do pečiva rozpusteného v troche mlieka a podľa chuti kandizované alebo zavárané ovocie. Zmes primiešajte do krupicovej kaše.
  6. Pripravené cesto vylejte na nízky, maslom vymastený plech. Pečte 25 minút na 180 °C.
  7. Dobrú chuť!