Talianske lasagne

Autor receptu: prskavkaa

Lasagne po mojom

Suroviny

Postup

  1. Bolonská omáčka: Olej, jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažte do mäkka. Pridajte nadrobno pokrájanú mrkvu, vmiešajte mäso, po zhnednutí mäsa pridajte paradajky, paradajkový pretlak, víno, bazalku, oregano, soľ a korenie. Priveďte do varu a povarte na miernom ohni 20-25 minút.
  2. Syrová omáčka: V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí.
  3. Do pekáča dajte neuvarené pláty, potom bolonskú omáčku, na to dajte syrovú omáčku, postrúhaný parmezán Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky a syrovej omáčky navrch a posypeme strúhaným syrom. Pečte v predohriatej rúre na 200°C, 30-35 minút, do mierneho zhnednutia syrovej omáčky. Lasagne necháme 30 minút postáť a potom podávame.
  4. Dobrú chuť! Foto pridám neskôr :-)