Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce fotorecept

babav - fotkababav, 25. októbra 2015
Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce (fotorecept)
Foto: babav

Recept som nasla medzi rychlo pripravenymi talianskymi receptami, The Silver Spoon.Chutne zdrave jedlo .

4
porcie
30 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 1/2 hrnčeka uvarený
4 PL
4-5 strúčkov
1 ČL čerstvý nasekaný
poďla chuti
1/2 hrnčeka horúca
podľa chuti
Na posypanie jednej porcie:
2 PL




Postup

  1. 1

    Pouzite suroviny.

    Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvareny cicer z konzervy som na sitku preplachla studenou vodou a nechala odtiect,listky z cerstveho rozmarinu som nasekala a cesnak osupala .

    Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    2/3 z ciceru spolu s 2 PL olivoveho oleja a cesnakom som rozmixovala na hladku kasu a spolu so zbytkom ciceru rozmarinom,solou a cerstvo nastruhanym korenim dala do panvice na horuci olej.Vsetko spolu som dusila pod pokryvkou 5 minut.

    Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omacku som zriedila 1/2 salkou horucej vody, v ktorej som uvarila penne.

    Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Penne som varila 12 minut (aldente).

    Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarene som vysypala do pripravenej omacky a opatrne premiesala.

    Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom uz iba staci posypat nastruhanym parmezanom a chutna vecera je hotova. Rozmarin sa v talianskej kuchyni pouziva dost casto. Dlho som mu nefandila, ale zvykla som si nan a nie iba v omackach.....

    Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

dormella
Sice jsou pouzity italske testoviny, ale italsky recept to neni. Normalne tento pokrm, velmi stareho data, neni slozity, ale dlouhy na pripravu, zacina namocenim cizrny. Existuje i "rychlovka" s pouzitim konzervy, ale tam, kde pouzivate vodu z testoviny, se pouzije zeleninovy vyvar, "omacka" se rozmicha, privede k varu, doleje se dalsi vyvar, znovu se privede k varu a vlozi se testoviny. Znamena tedy, ze testoviny se uvari spolecne s cirnou. Jidlo se jmenuje "Pasta con ceci". Casove to vyjde stejne, chutove podstatne lepsi. Tady mate italskou verzi....
 www.lospicchiodaglio.it/ricetta/pasta-ceci...
babav
@dormella ,ja netvrdim , ze je to taliansky recept , uviedla som zdroj jeho povodu a postupovala som podla neho .Cestoviny , ktore som pouzila su "maid in Italy " , nazvala som ich talianske , pretoze na Vareche bolo uz dost sporov v suvislosti s nazvami , ktore nie su slovenske . Ak nas chces naozaj poucit, preloz prilozeny link ....inac nema podstatu .Rady , ktore si pridala su dobre , zeleninovy vyvar iste doda omacke na chuti:-).
@farbuska , @terinka55 , @jozka2 ,@izabella929 , @torticka , dakujem <3.
babav
@dormella , tvoj prispevok som dostala do mailovej schranky, ale pod receptom sa neukazuje.Dakujem ,ked budem varit znova , recept vylepsim
podla teba." Dobra rada nad zlato".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia