Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce fotorecept
Foto: babav
Recept som nasla medzi rychlo pripravenymi talianskymi receptami, The Silver Spoon.Chutne zdrave jedlo .
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 1/2 hrnčeka uvarený |
|
4 PL |
|
4-5 strúčkov |
|
1 ČL čerstvý nasekaný |
|
poďla chuti |
|
|
|
1/2 hrnčeka horúca |
|
podľa chuti |
|
Na posypanie jednej porcie: | |
2 PL |
|
Postup
-
1
Pouzite suroviny.
-
2
Uvareny cicer z konzervy som na sitku preplachla studenou vodou a nechala odtiect,listky z cerstveho rozmarinu som nasekala a cesnak osupala .
-
3
2/3 z ciceru spolu s 2 PL olivoveho oleja a cesnakom som rozmixovala na hladku kasu a spolu so zbytkom ciceru rozmarinom,solou a cerstvo nastruhanym korenim dala do panvice na horuci olej.Vsetko spolu som dusila pod pokryvkou 5 minut.
-
4
Omacku som zriedila 1/2 salkou horucej vody, v ktorej som uvarila penne.
-
5
Penne som varila 12 minut (aldente).
-
6
Uvarene som vysypala do pripravenej omacky a opatrne premiesala.
-
7
Potom uz iba staci posypat nastruhanym parmezanom a chutna vecera je hotova. Rozmarin sa v talianskej kuchyni pouziva dost casto. Dlho som mu nefandila, ale zvykla som si nan a nie iba v omackach.....
www.lospicchiodaglio.it/ricetta/pasta-ceci...
@farbuska , @terinka55 , @jozka2 ,@izabella929 , @torticka , dakujem <3.
podla teba." Dobra rada nad zlato".