Talianska paradajková polievka fotorecept

nanacel - fotkananacel, 6. marca 2012
Talianska paradajková polievka (fotorecept)
Foto: nanacel

Recept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli svojej bezmliečnej diéte ... mám dve verzie...letnú a zimnú....do letnej Zobraziť celý popisRecept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli svojej bezmliečnej diéte ... mám dve verzie...letnú a zimnú....do letnej idú čerstvé paradajky a čerstvé bylinky z vlastnej záhradky a parmezán (pre zdravých). Ja teraz ponúkam zimnú.... kvôli diéte som použila sójovú smotanu, no môžete nahradiť aj ryžovým krémom...zdraví samozrejme šľahačkou...

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 strúčiky
2 ks
3 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Vo väčšom hrnci zahrejeme olej a podusíme v ňom cibuľu s cesnakom.

    Talianska paradajková polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme paradajky, koreniny, bylinky a dôkladne premiešame. Zalejeme vývarom a prikryté 25 minút pomaly varíme.

    Talianska paradajková polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polievku rozmixujeme alebo pretrieme cez sito, prilejeme smotanu, pridáme cukor a zohrejeme. V prípade potreby dochutíme.

    Talianska paradajková polievka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

adrianal
myslite si, ze biela cibula by zmenila nejako chut polievky??kedze pisete, ze cervena...
nanacel
@adrianal biela cibuľa je ostrejšia, korenistejšia než červená. Môžete použiť aj tú, prípadne jej dajte menej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia