Foto: nanacel
Recept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli svojej bezmliečnej diéte ... mám dve verzie...letnú a zimnú....do letnej Zobraziť celý popisRecept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli svojej bezmliečnej diéte ... mám dve verzie...letnú a zimnú....do letnej idú čerstvé paradajky a čerstvé bylinky z vlastnej záhradky a parmezán (pre zdravých). Ja teraz ponúkam zimnú.... kvôli diéte som použila sójovú smotanu, no môžete nahradiť aj ryžovým krémom...zdraví samozrejme šľahačkou...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Vo väčšom hrnci zahrejeme olej a podusíme v ňom cibuľu s cesnakom.
-
2
Pridáme paradajky, koreniny, bylinky a dôkladne premiešame. Zalejeme vývarom a prikryté 25 minút pomaly varíme.
-
3
Polievku rozmixujeme alebo pretrieme cez sito, prilejeme smotanu, pridáme cukor a zohrejeme. V prípade potreby dochutíme.
Diskusia k receptu