Talianska paradajková polievka (fotorecept)
Autor receptu: nanacel
Recept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli
svojej bezmliečnej diéte ... mám
dve verzie...letnú a zimnú....do letnej idú čerstvé paradajky a čerstvé bylinky z vlastnej
záhradky a parmezán (pre zdravých). Ja teraz ponúkam zimnú.... kvôli diéte som
použila sójovú smotanu, no môžete nahradiť aj ryžovým krémom...zdraví samozrejme
šľahačkou...
6 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Vo väčšom hrnci zahrejeme olej a podusíme v ňom cibuľu s cesnakom.
- Pridáme paradajky, koreniny, bylinky a dôkladne premiešame. Zalejeme vývarom a prikryté 25 minút pomaly varíme.
- Polievku rozmixujeme alebo pretrieme cez sito, prilejeme smotanu, pridáme cukor a zohrejeme. V prípade potreby dochutíme.