Tajuplný rezeň (fotorecept)
Autor receptu: yogicek
Recept odkukaný z varenia v jednej Českej TV. Zapamätal som si iba suroviny a postup,
takže názov je vlastný výmysel. Krehulinké dámy upozorňujem, že z jedného 100g plátku
mäsa vznikne asi 300g porcia, tak si tie plátky mäsa môžu hmotnostne zmenšiť.
4 veľké porcie |
40 minút príprava |
Postup
- Z mletého mäsa si pripravíme fašírkovú zmes. Suroviny zámerne neuvádzam. Urobte si takú akú máte radi.
- Karé nakrájame na 100g rezne.
- Na plátky nakrájame slaninu, cibuľu a eidam.
- Rezne naklepeme na tenko. Tenšie ako na klasické vyprážané rezne. Z oboch strán osolíme a okoreníme MČK.
- Na každý rezeň položíme plátok cibule, plátok slaniny a prikryjeme plátkom eidamu.
- Z fašírkového mäsa si urobíme tenšie placky trošku väčšie ako rezeň. Placky priložíme na obe strany rezňa a po okrajoch dobre spojíme. Vznikne nám niečo ako väčší karbonátok.
- Rezne obaľujeme v klasickom trojobale.
- Obalené rezne pripravené na vyprážanie.
- Na panvičke si rozohrejeme olej na nie veľmi vysokú teplotu. Do zahriateho oleja vložíme rezne a pri nižšej teplote smažíme pomaly tak, aby sa nám prepieklo aj mäso uprostred. Smažíme z jednej aj druhej strany.
- Hotové rezne dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
- Rezne podávame zo zemiakovým pyré. Odporúčam pyré od @eviana. http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-na-cibuli-a-slanine-s-kremovym-z/45921-recept.html
Dobrú chuť.