Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou fotorecept

Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 31. mája 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou (fotorecept)Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
45 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme cukrom, soľou a korením.

    Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tagliolini varíme vo vriacej vode asi dve minúty. Cestoviny scedíme a pokvapkáme bazalkovým olejom.

    Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tanier dáme paradajkové ragú, cestoviny a dozdobíme syrom, kaparami a lyofilizovaným pestom. (Pozn.: Lyofilizácia je spôsob konzervovania potravín pomocou sušenia výmrazom. Je to prastará metóda, ktorú používali ešte starí Inkovia, dnes sa využíva na predĺženie trvanlivosti potravín.)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist