Slaná torta

Syrovo-šunkovo-bryndzová torta (fotorecept)

Autor receptu: maxinka

40 minút
príprava

Postup

  1. Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti. Vznikne pena, do ktorej zamiešame na kocky nakrájanú kapiu a posekaný bielok z uvareného vajca.
  2. Bryndzu vymiešame so 125 g masla a pridáme nasekanú pažítku.
  3. Na dno tortovej formy poukladáme plátky syra. Ideálne je, ak je okrúhly, lepšie sa prispôsobí okrúhlej forme. Ak nie je, použijeme hranatý. Na ne navrstvíme šunkovú penu.
  4. Opäť rozložíme syr.
  5. Natrieme bryndzovú náplň.
  6. Vrch opäť prikryjeme syrom.
  7. Želatínu pripravíme podľa návodu a vlažnou potrieme vrchné plátky syra. Tortu necháme stuhnúť v chladničke.