Foto: diabambulka
Domáci jogurt sa dá pripraviť veľmi jednoducho a rýchlo, bez zbytočných éčok a konzervantov...Nas tento recept nedám dopustiť, je naozaj fantastický a jednoduchý. Jogurt Zobraziť celý popisDomáci jogurt sa dá pripraviť veľmi jednoducho a rýchlo, bez zbytočných éčok a konzervantov...Nas tento recept nedám dopustiť, je naozaj fantastický a jednoduchý. Jogurt je hustý a ja ho používam aj pri varení dosť často :-)
porcií
príprava
Postup
-
1
Najskôr zmiešame sušené mlieko s trochou odobraného mlieka. Následne vlejeme do zvyšného mlieka, premiešame a privedieme k varu a chvíľku povaríme. Mlieko môžeme osladiť ( nemusíme ). Necháme chvíľku odstáť, do vlažného mlieka ( ak tam udržíme prst ) vmiešame jogurt, dobre premiešame a naplníme do uzatvárateľných sklenených pohárov. Zatvoríme a vložíme pod deku ( niekde kde sa teplota udrží ) na ďalších 5 hodín.
- 2
Tip : Hotový jogurt môžete opäť použiť pri výrobe nového. Najlepšie je urobiť si ho večer a ráno máme hotový domáci jogurt. Môžeme ho ochutiť džemom podľa chuti, vmiešať, ovocie, musli, nasekanú čokoládu...
- 3
Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chuťovo sa mi nezdá dosť nakyslý. to až neskôr? za deň - dva
dakujem za tvoj úžasný recept :-)