Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža 
	        Autor receptu: pacun110
	         
	        
	        Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť syrokrém 
kurčaťom – tak to napadne nie hocikoho! No – a mňa to napadlo!!! Je to sranda, lebo  je 
to, vlastne Syrová nátierka obalená kurčaťom. Je to rafinované, chutné a hodné mňa a 
mojej fantázii. A keď sa to ešte servíruje s hubovou ryžou....
Postup
- Tu som si kúpil to, čo som nemal doma – kura, syrokrém a tak a ostatné, čo som doma mal, som si nekúpil...
 - Maslo, syrokrém a posekané bylinky s cesnakom som premiešal – vlastne som spravil jednoduchú syrovú nátierku. Kurča som umyl, opláchol a vyutieral do sucha.
 - Rúru, ergo trúbu som si nastavil na 180°C , čo je 356 °F.
 - Syrovú nátierku som „obkľúčil“ kurčaťom...
 - ...a na dno Jánskej misy som si nalial primerané množstvo oleja!
 - Nátierku som tam vložil, mäso posolil, okorenil, posypal rascou, podlial vodou a pozakrýval kožkami zo slaniny.
 - A všetko toto som vložil do dobre vyhriatej rúry a prikryté piekol cca 45 minút.
 - Jednu očistenú strednú cibuľu som si nakrájal na úplne drobné kúsočky...
 - Dal pražiť na olej a 2 šampiňóny som si tiež nakrájal na drobnúčko...
 - Keď sa mi to, osolené a okorenené, poriadne opražilo a zmäklo, tak som tam pridal 1/3 z celkového množstva ryže a čiže ryžu. Mierne som to opražil a zalial dvomi tretinami z celkového množstva ryže, čiže vodu.
 - Pomaly som to uviedol do varu, trošku povaril a keď to bolo akurát povarené, tak som to v príhodnej chvíli odstavil a nechal, pod pokrievkou,  dôjsť.
 - Po 45 –tich minútach kontrola syrovej nátierky a kurčaťa – ešte je to málo, minimálne pol hodinky tomu ešte treba...Ale už odokryté!!!
 - Presne tak! Pol hodinka a mäsko je krásne pripečené, nátierka vplyvom tepla vytiekla a spolu s vodou a vyškvarenou masťou z kožiek sa pretavila do úplne fantastickej, jedinečnej a chuťovo neprekonateľnej omáčky!!! Ryža má vplyvom šampiňónov, krásnu kresbu a výbornú chuť! Tak, teda – dobrú chuť!!!