Svieži tvarohový koláč s ríbezľami
Autor receptu: inustek
svieži, letný, rýchly, jednoduchý...
10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Rozpis surovín je na malý plech, resp. na tortovú formu. Ak chcete piecť koláč na plechu, treba zdvojnásobiť množstvo surovín. :)
Takže: v miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, kypriaci prášok, vajce, olej a mlieko. Vypracujeme cesto. Väčšiu polovicu vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech.
- Tvaroh, smotanu, múku a cukor spolu zmiešame a opatrne vylejeme na cesto na plechu. Na to poukladáme ovocie (ja som dala červené a čierne ríbezle) a zvyšok cesta.
- Upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladený môžeme pocukrovať.
Je to výborný osviežujúci koláčik. Nech vám chutí :)