Svieži tvarohový koláč s ríbezľami

Autor receptu: inustek

svieži, letný, rýchly, jednoduchý...

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozpis surovín je na malý plech, resp. na tortovú formu. Ak chcete piecť koláč na plechu, treba zdvojnásobiť množstvo surovín. :) Takže: v miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, kypriaci prášok, vajce, olej a mlieko. Vypracujeme cesto. Väčšiu polovicu vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech.
  2. Tvaroh, smotanu, múku a cukor spolu zmiešame a opatrne vylejeme na cesto na plechu. Na to poukladáme ovocie (ja som dala červené a čierne ríbezle) a zvyšok cesta.
  3. Upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladený môžeme pocukrovať. Je to výborný osviežujúci koláčik. Nech vám chutí :)