Svieži jablkový koláč

eona729 - fotkaeona729, 26. januára 2017

Tento koláč je naozaj šťavnatý a má ho veľmi rada celá moja rodina.

30-45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
12 PL teplá
10 PL
12 PL
1 ks
Jablková hmota:
750 ml
1 kg
2 bal
16 PL
Ešte budeme potrebovať:
3 bal
250 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame teplú vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh z belkov.

  2. 2

    Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v predohriatej rúre pri teplote 200 °C cca 15 minút. Treba si to sledovať aby sa nám nepripálilo. Upečené cesto necháme vychladnúť.

  3. 3

    Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré uvaríme v hrnci spolu s cukrom a vodou.Vanilkový alebo vanilínový cukor dáme presne 2 bal. Kryštálového cukru dávajte len podľa toho aké sladké máte jablká. Alebo podľa chuti. Varíme na miernom ohni, pokým nám jablká nezmäknú.

  4. 4

    Šťavou z jabĺk polejeme cesto, ktoré sme si popichali vidličkou. Jablká rozmiestnime tak aby bol pokrytý celý povrch rovnomerne. Zvyšnú šťavu dáme do hrnca a dolejeme vodu tak aby sme spolu mali 1 liter. Pridáme pudingový prášok, dôkladne premiešame a uvaríme hustý puding.

  5. 5

    Do horúceho pudingu pridáme maslo a dobre premiešame. Aby sa maslo rozpustilo. Ešte teplý puding navrstvíme na jablká. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť.

  6. 6

    Vyšľaháme si šľahačku, ktorú potom navrstvíme na vychladnutý koláč. Posypeme čokoládou. Môžeme podávať. Ja si koláč nechávam ešte dobre v chladničke vychladiť. Je potom úžasne osviežujúci.

Diskusia k receptu

orchidea
Koláčik vyzerá podľa surovín a postupu zaujímavo a určite je svieži a dobrý, uložila som si recept a vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia