Foto: vierik
Tento koláč mám z rádia,je veľmi chutný,osviežujúci a nie ťažký na prípravu.
príprava
Suroviny
Surovny Korpus: | |
22,5 dkg |
|
15 dkg alebo Hera |
|
5 PL |
|
3 dkg |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Suroviny:Plnka | |
1 a 1/4 liter |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
50 dkg |
|
3 ks |
|
6 ks |
|
Suroviny Sneh: | |
6 ks |
|
10 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripavíme si menší plech,krorý vymastíme a vysypeme múkou.Suroviny na cesto zmiesime,rozgúľame a pomocou váľka prenesieme na plech,až po okraj plechu,popicháme vidličkou a dáme predpiecť tak na poly.Medzi tým si uvaríme citrónový puding.
- 2
Z vody odoberieme asi 2 dl a ostatnú dáme variť s kryštálovým cukrom,citrónovou šťavou a citrónovou kôrou.Do 2 dl vody zamiešame žltka a zlatý klas a uvaríme puding.Necháme mierne vychladnúť a vylejeme na predpečené cesto.Znovu dáme piecť asi 1/2 hodinku.Medzi tým si pripravíme sneh.
- 3
Z bielkov,štipky soli,kryštálového a vanilkového cukru si urobíme tuhý sneh.Opatrne rozotrieme na puding a dáme dosušiť tak na 1/2 hodinku.
- 4
Pečie sa pri teplote 170°C. Po upečení nechať aspon 2-3 hodiny vycladnúť puding,aby sa neroztekal. Prajem: Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu