Hovädzí steak

Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou

Autor receptu: redakcia

Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú podobu ako vo všedné chvíle. Práve naopak. Aby bol deň D tým najslávnostnejším a najnezabudnuteľnejším, treba zapojiť fantáziu, vášeň, nadšenie, radosť a vtip. Veď nielen láska mladomanželov, ale všetkých ich hostí kráča aj cez žalúdok...

4
porcie
70 minút
príprava

Postup

  1. Ochutené a na steaky naporciované mäso prudko opečieme a necháme zakryté pod alobalom v rúre asi 1 hodinu pri 60 °C.
  2. Očistené a opláchnuté hráškové struky oblanšírujeme a prehrejeme na rozpustenom masle so soľou. Batáty očistíme a nakrájané na hranolčeky pozvoľna fritujeme až na farbu, osolíme pred podávaním.
  3. Pokrm podávame s omáčkou - povaríme demi glace so šalotkou a vínom a na záver zjemníme maslom.