Hovädzí steak

Sviečkovica na rukole

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Sviečkovicu osušíme papierovou utierkou, očistíme a odkrojíme špičku. Špičku marinujeme v olivovom oleji, korení a bylinkách. Pred tepelnou úpravou osolíme a okoreníme a opekáme na rozpálenej panvici asi 30 sekúnd z každej strany.
  2. Medzitým rukolu pokvapkáme olivovým olejom, pridáme podľa chuti balzamikový ocot, soľ a mleté čierne korenie. Dôkladne premiešame a ukladáme na pripravené taniere.
  3. Steak zo špičky krájame ostrým nožom, niekoľkými dlhými ťahmi na tenké plátky. Cibuľu a cesnak opražíme na oleji a spolu s plátkami mäsa uložíme na rukolu. Ozdobíme hoblinkami parmezánu.