Sviečkovica na malinovom pive s ovocím

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25-35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme domäkka. Cibuľku nakrájame nadrobno, speníme na masle a pridáme k uvareným zemiakom, ktoré popučíme lyžicou. Pivo dáme variť s cukrom na mierny plameň, až kým nezhustne, pridáme ovocie a krátko povaríme. Nakoniec pridáme studené maslo a odstavíme. Studené maslo omáčku zahustí.
  2. Príprava steakov je individuálna, závisí od požadovaného stupňa prepečenia. Steaky opečieme zo všetkým strán na prudkom ohni, osolíme, okoreníme až po opečení a dáme dopiecť (odležať) do rúry nahriatej na 80 °C približne na 5 minút (opäť závisí od prepečenia).
  3. Štuchané zemiaky môžeme ľubovoľne vytvarovať, pridáme steak a prelejeme pripravenou omáčkou.