Foto: jerica
@jerica Dávam sem môj postup prípravy mäsa na sviečkovú , sviečková je na prvom mieste jedál v mojom jedálničku, hlavne keď sa všetci Zobraziť celý popis@jerica Dávam sem môj postup prípravy mäsa na sviečkovú , sviečková je na prvom mieste jedál v mojom jedálničku, hlavne keď sa všetci poschádzame, je nás spolu jedenásť .
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
vriacou vodou zalejem pripravenú kávu
-
2
umyté hovädzie dám do sklenenej misy
-
3
vychladenou (STUDENOU) kávou mäso zalejem
-
4
takto zaliate mäso odložím na noc do ľadničky
-
5
na druhý deň mäso vyberiem , osuším kuchynskou utierkou ( papierová ) Mäso malo krásnu farbu kávy
-
6
cvernou celé mäso previažem
-
7
takto pripravené mäso (veľmi sa mi páči tá farba od kávy)
-
8
mäso dám na horúci pekáč , pootáčam , nechám zatiahnuť , nesolím !!
-
9
mäso vložené do zeleniny na sviečkovú . Zeleninu som prešla miernym dusením
-
10
cvernu odtočím , mäso pokrájam na pláty , pokrájané mäso vložím do sviečkovej ,mäso bolo ako pampúšik mäkučké , nebolo cítiť po hovädzine , kávový nálev spravil svoje .
Do hotovej krémovej šťavy pomaly pridávam pokrájané kúsky mäska, mäsko do omáčky ponorím , môžeme sevírovať. Nezahusťujem ničím , dávam veľa zeleniny a tá spraví krémovú hustotu sviečkovej .
POZNÁMKA : Je dobre mať takto previazané mäso , pri krájaní má dorú formu , nedrobí sa.!! Opekám na "holo" bez omastku, tak sa mäso dobre zatiahne nepustí zbytočne šťavu . Pozor nesolíme!! Tento spôsob marinovania hovädzieho budem len takto pripravovať , mäso malo perfektnú jemnú kozistenciu a chuť , vôbec ničím nebolo cítiť po káve, pritom mäso bolo celú noc v marináde . Teším sa na ďaľšie spracovávania hovädzeho , nič som s tým nepokazila.