Sviečková na smotane

olinecka - fotkaolinecka, 4. mája 2014
Sviečková na smotane
Foto: olinecka

Dnešny obed, varim sviečkovu veľmi rada .

6-7
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg alebo hrubu hovädzinu
podľa potreby na opečenie
2 ks
1 ks
1/2 ks
250-300 ml
 na ochutenie
3 ks
4 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti na zatrepku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystame si zeleninu,,ktoru nakrajame na väčšie kusy.

  2. 2

    Mäso si oplachneme nechame odkvapkať a osušime papierovym obruskom.Olej rozpalime v hlbšej mise pridame mäso ,ktore opečieme zo všetkych stran.Potom pridame koreňovu zeleninu ,ktoru sme nakrajali na väčšie kusy.

  3. 3

    Pridame nove korenie,bobkovy list, vegetu podlejeme vodou teplou.Mäso dusime pod prikryvkou asi 1,5 hodiny.Hotove mäso vyberieme a dame do misy zvlašť,ktore pokrajame na platky. .Medzitym povyberame uvarenu zeleninu,ktoru si rozmixjeme do hladka,dame ju do vyvaru kde sa dusilo mäso.V smotane si rozhabarkujeme muku a zahustime omačku,dochutime soľou,octom a lyžičkou cukru.Podavame s knedľou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu