Foto: olinecka
Dnešny obed, varim sviečkovu veľmi rada .
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg alebo hrubu hovädzinu |
|
podľa potreby na opečenie |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
250-300 ml |
|
na ochutenie |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti na zatrepku |
|
Postup
-
1
Prichystame si zeleninu,,ktoru nakrajame na väčšie kusy.
- 2
Mäso si oplachneme nechame odkvapkať a osušime papierovym obruskom.Olej rozpalime v hlbšej mise pridame mäso ,ktore opečieme zo všetkych stran.Potom pridame koreňovu zeleninu ,ktoru sme nakrajali na väčšie kusy.
- 3
Pridame nove korenie,bobkovy list, vegetu podlejeme vodou teplou.Mäso dusime pod prikryvkou asi 1,5 hodiny.Hotove mäso vyberieme a dame do misy zvlašť,ktore pokrajame na platky. .Medzitym povyberame uvarenu zeleninu,ktoru si rozmixjeme do hladka,dame ju do vyvaru kde sa dusilo mäso.V smotane si rozhabarkujeme muku a zahustime omačku,dochutime soľou,octom a lyžičkou cukru.Podavame s knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bezpochyby je sviečková veľmi dobré a vďačné jedlo. Chcem sa ale opýtať na čo tam dávaš vegetu, keď je tam zelenina a z čoho si urobila vývar do ktorého dáš rozmixovanú zeleninu, keď tam nie je voda. Pekný deň.
Asi si ma nepochopila. Ja to viem, že si tú vodu tam dala. V surovinách aj v postupe Ti chýba voda alebo vývar na podliatie. Tie rcp. čítajú aj začiatočníci, tak to píš aj pre nich.
zjest kvalitne maso na sposob svieckovej nie je nic zle, nic nie je skoda, co si dame na tanier,
a k tej vegete, ved v recepte je napisane - vegeta podla chuti - a ked niekto nema chut, tak si ju tam jednoducho neda, ziadny problem,
pekny den ti zelam a nech sa ti vo vareni dari:-)
Ako hovoríš, každý má svoje vychytávky, svoje chute, tak nech Tvojim blízkym chutí!
Pozdravujem na Spiš!!!
Ma tam podliat teplou vodou.