Sviečková na smotane
Autor receptu: olinecka
Dnešny obed, varim sviečkovu veľmi rada .
6-7 porcií |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystame si zeleninu,,ktoru nakrajame na väčšie kusy.
- Mäso si oplachneme nechame odkvapkať a osušime papierovym obruskom.Olej rozpalime v hlbšej mise pridame mäso ,ktore opečieme zo všetkych stran.Potom pridame koreňovu zeleninu ,ktoru sme nakrajali na väčšie kusy.
- Pridame nove korenie,bobkovy list, vegetu podlejeme vodou teplou.Mäso dusime pod prikryvkou asi 1,5 hodiny.Hotove mäso vyberieme a dame do misy zvlašť,ktore pokrajame na platky. .Medzitym povyberame uvarenu zeleninu,ktoru si rozmixjeme do hladka,dame ju do vyvaru kde sa dusilo mäso.V smotane si rozhabarkujeme muku a zahustime omačku,dochutime soľou,octom a lyžičkou cukru.Podavame s knedľou.