Sviečková na smotane

Autor receptu: olinecka

Dnešny obed, varim sviečkovu veľmi rada .

6-7
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystame si zeleninu,,ktoru nakrajame na väčšie kusy.
  2. Mäso si oplachneme nechame odkvapkať a osušime papierovym obruskom.Olej rozpalime v hlbšej mise pridame mäso ,ktore opečieme zo všetkych stran.Potom pridame koreňovu zeleninu ,ktoru sme nakrajali na väčšie kusy.
  3. Pridame nove korenie,bobkovy list, vegetu podlejeme vodou teplou.Mäso dusime pod prikryvkou asi 1,5 hodiny.Hotove mäso vyberieme a dame do misy zvlašť,ktore pokrajame na platky. .Medzitym povyberame uvarenu zeleninu,ktoru si rozmixjeme do hladka,dame ju do vyvaru kde sa dusilo mäso.V smotane si rozhabarkujeme muku a zahustime omačku,dochutime soľou,octom a lyžičkou cukru.Podavame s knedľou.