Sumček
Sumček s limetkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistenú mrkvu uvaríme takmer domäkka, scedíme a chvíľu ju
pražíme na 2 PL masla ghee. Potom pridáme smotanu a čiastočne zredukujeme. Osolíme a rozmixujeme dohladka.
- Medzitým na roztopenom masle pomaly opražíme plátky zázvoru doružova, nakrátko pridáme pár vetvičiek tymianu, všetko z masla vyberieme a vložíme osolenú, okorenenú rybu. Najprv opekáme kožou dolu asi 5 minút, potom otočíme a opekáme ešte pár minút.
- Rybu vyberieme, do výpeku pridáme 1 PL masla,
limetkovú šťavu, 1–2 kolieska limetky a pár vetvičiek
tymianu. Prudko povaríme, podlejeme trochu vývarom
alebo vodou a necháme ešte prevrieť. Šťavu precedíme. Pri servírovaní ju môžeme vliať do listu z cibule,
ktorú sme rozkrojili a opiekli nasucho dohneda.
|