Sumček

Sumček s limetkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

2
porcie

Suroviny

Postup

  1. Očistenú mrkvu uvaríme takmer domäkka, scedíme a chvíľu ju pražíme na 2 PL masla ghee. Potom pridáme smotanu a čiastočne zredukujeme. Osolíme a rozmixujeme dohladka.
  2. Medzitým na roztopenom masle pomaly opražíme plátky zázvoru doružova, nakrátko pridáme pár vetvičiek tymianu, všetko z masla vyberieme a vložíme osolenú, okorenenú rybu. Najprv opekáme kožou dolu asi 5 minút, potom otočíme a opekáme ešte pár minút.
  3. Rybu vyberieme, do výpeku pridáme 1 PL masla, limetkovú šťavu, 1–2 kolieska limetky a pár vetvičiek tymianu. Prudko povaríme, podlejeme trochu vývarom alebo vodou a necháme ešte prevrieť. Šťavu precedíme. Pri servírovaní ju môžeme vliať do listu z cibule, ktorú sme rozkrojili a opiekli nasucho dohneda.