Šumavská hovädzia pečienka

Autor receptu: redakcia

8
porcií
30 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na masti do zlatista. Pridáme divoké korenie, mierne zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou, za občasného podlievania, domäkka.
  2. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a po zaprášení zalejeme vodou. Za stáleho miešania prevaríme, dochutíme horčicou, prikyslíme octom a nakoniec pridáme mlieko a smotanu.
  3. Omáčku precedíme cez jemné sito a ako vložku pridáme povarenú a na rezance nakrájanú koreňovú zeleninu a očistené, na kocky nakrájané huby. Omáčku s tým všetkým ešte povaríme. Vhodnou prílohou je žemľová knedľa.