Šúľance
Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme
Autor receptu: redakcia
Postup- V šupke uvarené zemiaky očistíme
a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce,
múku a vypracujeme cesto.
- Na pomúčenej ploche z cesta tvarujeme dlhé valčeky
a tie pokrájame na menšie dieliky. Každý
dielik rozšúľame na hrúbku cca 3 až 5 cm.
Šúľance vložíme do vriacej vody. Varíme
asi 10 minút. Uvarené šúľance omastíme rozpusteným maslom, vložíme do
zmesi mletých vlašských orechov a práškového cukru a obalíme.
- Vanilkový krém: Dve tretiny mlieka varíme spolu s cukrom a mletou vanilkou. Vo zvyšku mlieka
rozmiešame žĺtky, Zlatý klas a prelejeme
do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania
varíme do zhustnutia.
- Marinované baby hrušky: Baby hrušky vložíme do červeného vína
zmiešaného s cukrom, so škoricou
a s klinčekmi. Pomaly varíme zhruba
30 minút.
|