Šúľance

Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme

Autor receptu: redakcia

75 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V šupke uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto.
  2. Na pomúčenej ploche z cesta tvarujeme dlhé valčeky a tie pokrájame na menšie dieliky. Každý dielik rozšúľame na hrúbku cca 3 až 5 cm. Šúľance vložíme do vriacej vody. Varíme asi 10 minút. Uvarené šúľance omastíme rozpusteným maslom, vložíme do zmesi mletých vlašských orechov a práškového cukru a obalíme.
  3. Vanilkový krém: Dve tretiny mlieka varíme spolu s cukrom a mletou vanilkou. Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtky, Zlatý klas a prelejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
  4. Marinované baby hrušky: Baby hrušky vložíme do červeného vína zmiešaného s cukrom, so škoricou a s klinčekmi. Pomaly varíme zhruba 30 minút.