Štrúdľa maková, orechová fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 18. februára 2012

Túto štrudlu nám doma kedysi robieval môj otec, tak som si trošku zaspomínala:)

40 minút
na 190 °C

Suroviny

1/2 kg
200 ml (1 kelímok)
2 ks celé
250 g
1/2 KL
2-3 KL
PLNKA:
 nastrúhané
  preosiaty
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto, spracujeme ručne , alebo v mixéri. Niekedy je potrebné pridať viac múky, podľa toho, aké veľké vajíčka použijeme. Cesto si rozdelíme na dva diely. Jeden vyvaľkáme na tenký plát, posypeme jablkami, makom, cukrom, môžme posypať vanilkovým cukrom, dáme plátky masla.Stočíme na závin.

    Štrúdľa maková, orechová (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Druhý plát rozvaľkáme na tenučko, posypeme jablkami, mletými orechami s cukrom, vanilkovým cukrom a pridáme plátky masla. Stočíme na závin.

    Štrúdľa maková, orechová (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obidve štrudle preložíme na pripravený plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie.

    Štrúdľa maková, orechová (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vložíme do vyhriatej rúry, upečieme, necháme vychladnúť, pocukrujeme.

    Štrúdľa maková, orechová (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Len do nich zahryznut... V nadpise je spomenute, ze aj orechovu strudlicku si robila. To asi do toho druheho cesta sa zavinie orechova plnka a v popise je len malicka tlacova chybicka, vsak.
Tatko bol šikovný, musí sa nechať. Dcéra sa teda potatila? Cesto nahradí klasické, prácne ťahané štrúdľové (aj tak to nikto neocení, zjedia a aj pochváliť zabudnú). A keď je o voľačo hrubšie, aspoň ovocie a posýpka tak nepadá, decká s tým môžu lietať po dvore, nech každý vidí že sme mali makové ........
@hubata @sneica ďakujem za komentáre
@marienka že som spravila chybu, mi už písal @jjanosik , len sa bojím, že keby som to opravovala, musel by ísť recept znova na schválenie a to nechcem, veď vy ste šikovné...a s cestom sa pracuje dobre, iba rozvaľkáš a posypeš, to je taká jednoduchšia verzia štrúdle. Tiež občas robím aj ťahanú, tú som sa naučila tu na vareche.
@afataga všimla som si aj tvoju štrúdľu, nezáleží na tom, ktorá bola krajšia, nebudeme ti medzi sebou súťažiť, hlavne, že sa niečo naučíme a pochutíme si. Všetkým vďaka za komentáre.
máš krásne tie štrúdličky, ja robím tiež aj tvarohovú, je to babračka s lístkovým cestom, ale stojí to zato, ty si, ale nepoužila lístkové cesto čí? :)
@sladkacokolada si šikovnica je fantastická tvoja štrudla mna trochu prekvapilo, že si to pred pečením ničím nenatrela a že sa ti nerozpraskla aj ja zvyknem robiť valkanú štrúdlu, ale táto tvoja sa mi velmi páči a vyskúšam ju dakujem ti za rp.
@sladkacokolada , štrúdle máš parádne , fajnové. A čo sa týka tej opravy , kľudne sa vráť k receptu, oprav si čo treba a daj ho uverejniť. Myslím, že nebudeš čakať na schválenie. Ja som pred nedávnom potrebovala urobiť malú zmenu a išlo to okamžite. :-))
Ja tiež robievam len vaľkanú štrúdľu, mám iný recept ako ty ale som s ním veľmi spokojná, keď je dobre natentko vyvaľkaná je na nerozoznanie od ťahanej, aj roboty je s ňou menej a je výborná.

Pridaj komentár k receptu: