Foto: sladkacokolada
Túto štrudlu nám doma kedysi robieval môj otec, tak som si trošku zaspomínala:)
na 190 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto, spracujeme ručne , alebo v mixéri. Niekedy je potrebné pridať viac múky, podľa toho, aké veľké vajíčka použijeme. Cesto si rozdelíme na dva diely. Jeden vyvaľkáme na tenký plát, posypeme jablkami, makom, cukrom, môžme posypať vanilkovým cukrom, dáme plátky masla.Stočíme na závin.
-
2
Druhý plát rozvaľkáme na tenučko, posypeme jablkami, mletými orechami s cukrom, vanilkovým cukrom a pridáme plátky masla. Stočíme na závin.
-
3
Obidve štrudle preložíme na pripravený plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie.
-
4
Plech vložíme do vyhriatej rúry, upečieme, necháme vychladnúť, pocukrujeme.
Taku strudlu valkanu som este nerobila, len tahanu. Ako sa pracuje s takym cestom? Ukladam do KK. :-)
@marienka že som spravila chybu, mi už písal @jjanosik , len sa bojím, že keby som to opravovala, musel by ísť recept znova na schválenie a to nechcem, veď vy ste šikovné...a s cestom sa pracuje dobre, iba rozvaľkáš a posypeš, to je taká jednoduchšia verzia štrúdle. Tiež občas robím aj ťahanú, tú som sa naučila tu na vareche.
@afataga všimla som si aj tvoju štrúdľu, nezáleží na tom, ktorá bola krajšia, nebudeme ti medzi sebou súťažiť, hlavne, že sa niečo naučíme a pochutíme si. Všetkým vďaka za komentáre.