Štrúdľa maková, orechová (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

Túto štrudlu nám doma kedysi robieval môj otec, tak som si trošku zaspomínala:)

40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto, spracujeme ručne , alebo v mixéri. Niekedy je potrebné pridať viac múky, podľa toho, aké veľké vajíčka použijeme. Cesto si rozdelíme na dva diely. Jeden vyvaľkáme na tenký plát, posypeme jablkami, makom, cukrom, môžme posypať vanilkovým cukrom, dáme plátky masla.Stočíme na závin.
  2. Druhý plát rozvaľkáme na tenučko, posypeme jablkami, mletými orechami s cukrom, vanilkovým cukrom a pridáme plátky masla. Stočíme na závin.
  3. Obidve štrudle preložíme na pripravený plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie.
  4. Plech vložíme do vyhriatej rúry, upečieme, necháme vychladnúť, pocukrujeme.