Stroganov - Nestroganov (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Chlapom nevysvetlíš, že po zime si treba prečistiť organizmus. Chodia a otravujú: už dávno si nerobila Stroganova. Nedostala som peknú hovädzinu, tak som ho urobila z bravčoviny, preto je to Nestroganov.

4-5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na tenšie plátky, osolíme, premiešame s olejom a necháme asi hodinu odstáť. Poitom ho opečieme na silnom plameni v panvici s maslom. Do panvice vlejeme aj olej, v ktorom bolo mäso naložené. Opečené kúsky hneď vyberáme do ďalšej ohriatej panvice alebo kastróla, kým sa nám všetky neminú.
  2. V panvici, klde sa opekalo mäso, orestujeme ddozlatista kolieska cibule.
  3. K cibuli pridáme pokrájané šampiňóny
  4. a kolieska baranieho rohu.
  5. Ďalšou ingredienciou je paradajkový pretlak. Dala som domáci, z vlastnej úrody paradajok.
  6. Nasleduje dijonská horčica a smotana.
  7. Premiešame, prehrejeme a do omáčky vrátime kúsky opečeného mäsa.
  8. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s čerstvými paradajkami.