Stroganov - Nestroganov (fotorecept)
Autor receptu: amelie
Chlapom nevysvetlíš, že po zime si treba prečistiť organizmus. Chodia a otravujú: už dávno si nerobila Stroganova. Nedostala som peknú hovädzinu, tak som ho urobila z bravčoviny, preto je to Nestroganov.
Postup
- Mäso pokrájame na tenšie plátky, osolíme, premiešame s olejom a necháme asi hodinu odstáť. Poitom ho opečieme na silnom plameni v panvici s maslom. Do panvice vlejeme aj olej, v ktorom bolo mäso naložené. Opečené kúsky hneď vyberáme do ďalšej ohriatej panvice alebo kastróla, kým sa nám všetky neminú.
- V panvici, klde sa opekalo mäso, orestujeme ddozlatista kolieska cibule.
- K cibuli pridáme pokrájané šampiňóny
- a kolieska baranieho rohu.
- Ďalšou ingredienciou je paradajkový pretlak. Dala som domáci, z vlastnej úrody paradajok.
- Nasleduje dijonská horčica a smotana.
- Premiešame, prehrejeme a do omáčky vrátime kúsky opečeného mäsa.
- Pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s čerstvými paradajkami.