Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. novembra 2019

Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.

5-6
porcií
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
100 g
1 kg sudová
100 g strakatá
1 ks
3 strúčiky
3 ks
1 PL
200 ml
1 PL
1/2 PL
1/2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny. Kyslú kapustu som vybrala zo súdka, netreba ju premyť, lebo je ešte čerstvá nedávno som ju tlačila do súdka.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fazuľu som umyla a predvarila trikrát po 5 minút, zliala vodu a vymenila som ju takto 3 x.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Taktiež zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a uvarila v osolenej vode.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si mäso, cibuľu a slaninu.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Slaninu som nakrájala na malé kocky.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Slaninu som dala vytopiť do hrnca, pridala som nakrájanú cibuľu a cukor a všetko som miešala, kým sa cibuľka opiekla.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som nakrájanú krkovičku a klobásu a spolu som všetko chvíľku opiekla.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som kyslú kapustu a všetko som zmiešala a opäť spolu opekala.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som predvarenú fazuľu.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Priliala som vodu a varila domäkka.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď bolo všetko uvarené, asi po 40 minútach, pripravila som zápražku z masti a múky, pridala som do nej mletú papriku a vodu.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zápražku som vyliala do polievky a hneď som pridala aj zemiaky...

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...a aj smotanu na varenie. Všetko som nechala chvíľku povariť.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    až teraz som pridala do polievky na drobno nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie a už som len minútku nechala pomaly variť a hotovo.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    hotové jedlo som naložila do misiek a podávala s chlebíkom. Kto chce môže si nakrájať čerstvý kôpor, ja to mám takto veľmi rada. Prajem vám dobrú chuť.

    Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
@terinka55 (20.11.2019 21:35)
Kysuckú obdobu kapustovej polievky poznám a mám ju aj tu so vpúšťanými vajíčkami, priznám sa v mojej oblasti sa podobné nevarí, ale moc mi chutila..a kysucké kapustové koláče tiež mám rada..)ďakujem pekne za komentár.-)
@marsalko (21.11.2019 05:52)
Áno ja fazuľu predvarím vždy tak ako píšem v texte..3 x varím 5 minút, vodu zlejem, fazuľu opláchnem čistou vodou a znovu dám variť do čistej vody..tak menej nafukuje..podľa receptu sa používa nepredvarená, ale to je z čias mojej babky..ja dnes aj šošovicu predvarím..ďakujem pekne za komentár.-)
@evusik (21.11.2019 10:15)
názov som ešte nepočula, ale páči sa mi ..chcela som ešte pridať do nej hrsť jačmenných krúpov, lebo to všetko spolu pasuje , ale uvažovala som, že to bude moc husté..inak iste druhý deň je ešte lepšia , ako hneď po uvarení..Ďakujem pekne za komentár.-.)
Recept sa mi páči, je to jedlo na sobotu ( studený jesenný zamračený deň ) ako stvorené.
Určite vyskúšam a už teraz viem, že môjmu mužovi sa bude páčiť ešte viac.
Ďakujem a prajem pekný deň
@izabella929 (21.11.2019 15:36)

Ja fazulu len namocim od vecera do rana a samozrejme,ked u varim, bpridam tymian alebo saturejku a nikdy nas nenaduva; prvé zacnem v poradi s cibulou, ako ty, na to mäso a fazulu, vsetko predvrim do polomäkka a az potom pridavam kyslu kapustu, zemiaky... ale s tou smotanou to musi byt vynikajuce ! Vdaka za znovu"objaveny"recept, uz aj ho ukladam.
Zdravím všetkých, tak isto pripravujem takúto pochúťku, ale miesto múky a oleja som skúsil zemiaky (ako na placky) s cesnakom a trochu skôr som to pridal do hrnca. Zahustilo sa mi to tiež a podľa našej chuti.
A doporučujem údené od lokálneho dodávateľa, konzervované bez rýchlosoli

Pridaj komentár k receptu: