Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou fotorecept
Foto: izabella929
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 kg sudová |
|
100 g strakatá |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
200 ml |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny. Kyslú kapustu som vybrala zo súdka, netreba ju premyť, lebo je ešte čerstvá nedávno som ju tlačila do súdka.
-
2
Fazuľu som umyla a predvarila trikrát po 5 minút, zliala vodu a vymenila som ju takto 3 x.
-
3
Taktiež zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a uvarila v osolenej vode.
-
4
Pripravila som si mäso, cibuľu a slaninu.
-
5
Slaninu som nakrájala na malé kocky.
-
6
Slaninu som dala vytopiť do hrnca, pridala som nakrájanú cibuľu a cukor a všetko som miešala, kým sa cibuľka opiekla.
-
7
Pridala som nakrájanú krkovičku a klobásu a spolu som všetko chvíľku opiekla.
-
8
Pridala som kyslú kapustu a všetko som zmiešala a opäť spolu opekala.
-
9
Pridala som predvarenú fazuľu.
-
10
Priliala som vodu a varila domäkka.
-
11
Keď bolo všetko uvarené, asi po 40 minútach, pripravila som zápražku z masti a múky, pridala som do nej mletú papriku a vodu.
-
12
Zápražku som vyliala do polievky a hneď som pridala aj zemiaky...
-
13
...a aj smotanu na varenie. Všetko som nechala chvíľku povariť.
-
14
až teraz som pridala do polievky na drobno nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie a už som len minútku nechala pomaly variť a hotovo.
-
15
hotové jedlo som naložila do misiek a podávala s chlebíkom. Kto chce môže si nakrájať čerstvý kôpor, ja to mám takto veľmi rada. Prajem vám dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/dubnicka-sutolica/9218-recept.h...
U nás sa tento recept varí pod názvom Šurdica, akurát zemiaky a zápražku nedávam, bez múky vydrží aj 3 dni a čím viac sa zohrieva tým je to lepšie.
varecha.pravda.sk/recepty/surdica-fotorecept/8281-recept....
Nemáš ma rád? Nevadí aj tak ďakujem pekne za komentár..)
Kysuckú obdobu kapustovej polievky poznám a mám ju aj tu so vpúšťanými vajíčkami, priznám sa v mojej oblasti sa podobné nevarí, ale moc mi chutila..a kysucké kapustové koláče tiež mám rada..)ďakujem pekne za komentár.-)
Asi aký kraj ,taký mrav a všade ju volajú inak..ale na chuti to ozaj nič nemení..ďakujem pekne za komentár.-)
Áno ja fazuľu predvarím vždy tak ako píšem v texte..3 x varím 5 minút, vodu zlejem, fazuľu opláchnem čistou vodou a znovu dám variť do čistej vody..tak menej nafukuje..podľa receptu sa používa nepredvarená, ale to je z čias mojej babky..ja dnes aj šošovicu predvarím..ďakujem pekne za komentár.-)
názov som ešte nepočula, ale páči sa mi ..chcela som ešte pridať do nej hrsť jačmenných krúpov, lebo to všetko spolu pasuje , ale uvažovala som, že to bude moc husté..inak iste druhý deň je ešte lepšia , ako hneď po uvarení..Ďakujem pekne za komentár.-.)
Nie,to urcite nie ;-)
Tvoje recepty komentuju odbornici,ja som tu len za takeho ,,rypalka,, ....... :-)
Pekny vecer vsetkym :-)
Určite vyskúšam a už teraz viem, že môjmu mužovi sa bude páčiť ešte viac.
Ďakujem a prajem pekný deň
Ja fazulu len namocim od vecera do rana a samozrejme,ked u varim, bpridam tymian alebo saturejku a nikdy nas nenaduva; prvé zacnem v poradi s cibulou, ako ty, na to mäso a fazulu, vsetko predvrim do polomäkka a az potom pridavam kyslu kapustu, zemiaky... ale s tou smotanou to musi byt vynikajuce ! Vdaka za znovu"objaveny"recept, uz aj ho ukladam.
Ďakujem pekne za komentár a verím ,že vám bude chutiť,,,
Iste každý si to vari tak ako sa mu páči a chuti. .ďakujem pekne za komentar...
A doporučujem údené od lokálneho dodávateľa, konzervované bez rýchlosoli
Samozrejme Katarínka..práve včera som ju dojedla..nevedela som, že ju tiež máš tak rada..určite napíšem..ďakujem zas komentár...)