Fazuľová polievka

Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.

5-6
porcií
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si suroviny. Kyslú kapustu som vybrala zo súdka, netreba ju premyť, lebo je ešte čerstvá nedávno som ju tlačila do súdka.
  2. Fazuľu som umyla a predvarila trikrát po 5 minút, zliala vodu a vymenila som ju takto 3 x.
  3. Taktiež zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a uvarila v osolenej vode.
  4. Pripravila som si mäso, cibuľu a slaninu.
  5. Slaninu som nakrájala na malé kocky.
  6. Slaninu som dala vytopiť do hrnca, pridala som nakrájanú cibuľu a cukor a všetko som miešala, kým sa cibuľka opiekla.
  7. Pridala som nakrájanú krkovičku a klobásu a spolu som všetko chvíľku opiekla.
  8. Pridala som kyslú kapustu a všetko som zmiešala a opäť spolu opekala.
  9. Pridala som predvarenú fazuľu.
  10. Priliala som vodu a varila domäkka.
  11. Keď bolo všetko uvarené, asi po 40 minútach, pripravila som zápražku z masti a múky, pridala som do nej mletú papriku a vodu.
  12. Zápražku som vyliala do polievky a hneď som pridala aj zemiaky...
  13. ...a aj smotanu na varenie. Všetko som nechala chvíľku povariť.
  14. až teraz som pridala do polievky na drobno nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie a už som len minútku nechala pomaly variť a hotovo.
  15. hotové jedlo som naložila do misiek a podávala s chlebíkom. Kto chce môže si nakrájať čerstvý kôpor, ja to mám takto veľmi rada. Prajem vám dobrú chuť.