Stollwerck rezy fotorecept
Jednoduché, pritom úžasné rezy rozplývajúce sa na jazyku.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 kl |
|
| 2 PL |
|
| Krém: | |
| 1 l |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| Na ozdobu: | |
| 100 g |
|
| Na pokvapkanie cesta: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Ak je príliš suché, pridáme 1 PL mlieka.
-
2
Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí.
-
3
Každú rozvaľkáme natenko na plát o veľkosti cca 25x25 cm a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C maximum 5 minút.
-
4
Upečené pláty necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme krém.
- 5
Z mlieka, žĺtkov, múky a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
- 6
Maslo s cukrom vymiešame do peny a po lyžiciach pridáme vychladnutý puding. Vznikne nám hladký krém.
- 7
Vychladnuté pláty cesta pokvapkáme rumom a natrieme časťou krému.
- 8
Pláty natierame krémom a vrstvíme na seba, kým sa pláty a krém neminú.
- 9
Aby pláty pekne zmäkli, zákusok zaťažíme najlepšie na celú noc.
- 10
Na druhý deň ozdobíme čokoládovou polevou a nakrájame. Rezy sú vynikajúce, odporúčam vyskúšať.
- 5









Ahoj, prosim, daj mi link na Tvoje stollwerck rezy? Aj tento r cept sa mi paci, ale viac ma laka Tvoj . Vdaka
tieto myslíš..??
varecha.pravda.sk/recepty/stolwerckove-rezy/26568-recept....