Krémový zákusok
Krémový zákusok

Stollwerck rezy fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 17. januára 2020
Stollwerck rezy (fotorecept)
Foto: nikola166

Jednoduché, pritom úžasné rezy rozplývajúce sa na jazyku.

60 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
200 g
2 ks
1 kl
2 PL
Krém:
1 l
2 ks
2 PL
2 ks
250 g
200 g
Na ozdobu:
100 g
Na pokvapkanie cesta:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Ak je príliš suché, pridáme 1 PL mlieka.

    Stollwerck rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí.

    Stollwerck rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každú rozvaľkáme natenko na plát o veľkosti cca 25x25 cm a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C maximum 5 minút.

    Stollwerck rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené pláty necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme krém.

  5. 5

    Z mlieka, žĺtkov, múky a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

    Stollwerck rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo s cukrom vymiešame do peny a po lyžiciach pridáme vychladnutý puding. Vznikne nám hladký krém.

    Stollwerck rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnuté pláty cesta pokvapkáme rumom a natrieme časťou krému.

    Stollwerck rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pláty natierame krémom a vrstvíme na seba, kým sa pláty a krém neminú.

    Stollwerck rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Aby pláty pekne zmäkli, zákusok zaťažíme najlepšie na celú noc.

    Stollwerck rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na druhý deň ozdobíme čokoládovou polevou a nakrájame. Rezy sú vynikajúce, odporúčam vyskúšať.

    Stollwerck rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Krásne rezy, aj chutné, ale prečo štolverk? Ešte keby bol ten krém karamelový, alebo ako spomína Izka.....takto je to klasika, ale dobrá. Pekne vypadajú, neodmietla by som ochutnať. Trochu pripomínajú dobošky.
Ďakujem za komenty :) tieto rezy nám robievala babka, neviem prečo sa tak volajú, ja okrem tejto verzie nepoznám inú, ale aj karamelové môžu byť dobré, ďakujem za tip.

Pridaj komentár k receptu: