Stehná na víne a zelenine

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler a cesnak nakrájame na malé kocky. Osolené stehná na oleji prudko opražíme a vyberieme. Na tom istom oleji opražíme dozlatista cibuľu so zeleninou, pridáme koreniny, pretlak a chvíľu popražíme.
  2. Základ podlejeme vínom, vývarom, vložíme doň opražené stehná, prikryjeme pokrievkou a v rúre pečieme na 160 °C asi 90 minút. Mäso po upečení vyberieme, šťavu odparíme, nech je hustejšia.
  3. Šampiňóny rozkrájame na štvrtiny, opražíme na troške tuku, pridáme scedené cibuľky, zalejeme scedenou šťavou a 10 minút povaríme. Odporúčame podávať so zemiakovou kašou.