Grilovaný tuniak
Steak z tuniaka v sezame na hubovom šaláte
Autor receptu: redakcia
Postup- Tuniaka rozkrájame na porcie,
namarinujeme horčicou a koriandrom, ochutíme
soľou a korením. Obalíme
v sezame a pritlačíme tak, aby
sezam neopadal.
- Opatrne položíme rybu na rozohriaty
gril s troškou oleja. Jemne
a zľahka opekáme tak, aby sezam
neopadal ani sa nepripálil – z každej
strany asi minútu.
- Cibuľu nakrájame na kocky
a orestujeme na olivovom oleji
spolu s kuriatkami. Potom pridáme
citrónovú šťavu, troška cukru
a dochutíme soľou a korením.
Necháme vychladnúť a pridáme
rukolu, paradajky nakrájané na
kocky a kúsky pomaranča. Všetko
spolu premiešame a pridáme hotového
tuniaka.
|