Grilovaný tuniak

Steak z tuniaka v sezame na hubovom šaláte

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tuniaka rozkrájame na porcie, namarinujeme horčicou a koriandrom, ochutíme soľou a korením. Obalíme v sezame a pritlačíme tak, aby sezam neopadal.
  2. Opatrne položíme rybu na rozohriaty gril s troškou oleja. Jemne a zľahka opekáme tak, aby sezam neopadal ani sa nepripálil – z každej strany asi minútu.
  3. Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na olivovom oleji spolu s kuriatkami. Potom pridáme citrónovú šťavu, troška cukru a dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť a pridáme rukolu, paradajky nakrájané na kocky a kúsky pomaranča. Všetko spolu premiešame a pridáme hotového tuniaka.